Aanvullende behandelingen

Welke andere lichamelijke behandelingen zijn er?

Soms is voor de pijnklacht nog een andere lichamelijk behandeling nodig. Dit kan voor of na een invasieve pijnbehandeling zijn. De pijnspecialist beslist dit op grond van de oorzaak van uw pijn welke behandeling u nodig heeft:

  • Manuele (fysio)therapie: De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide fysiotherapeut, die naast oefeningen, de patiënt behandelt met mobilisaties en manipulaties van de ledematen en de wervelkolom.

  • Oefentherapie: De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide fysiotherapeut. De behandeling bestaat uit een speciaal voor u gemaakt oefenprogramma. 

  • Podotherapie: De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal, in voetklachten, opgeleide therapeut. Deze onderzoekt en behandelt de oorzaak van uw voetklachten. Dit wordt o.a. gedaan met behulp van een computergestuurde drukplaat, waarop het  belastingspatroon van de voeten gedurende staan en lopen wordt gemeten. Op grond van deze resultaten kan bepaald worden of er corrigerende zolen nodig zijn.

 

 

 

Sluit de enquête