Pijnvragenlijsten

Waarom moet ik pijnvragenlijsten over mijn pijn invullen?

Wanneer pijn langdurig aanwezig is, kan de pijn uw leven beïnvloeden. Het kan zijn dat u minder leuke dingen gaat doen, of dat het werken niet meer lukt. Hierdoor voelt u zich misschien somber of bent u bang wat de toekomst gaat brengen. Deze gevoelens en gedachten zijn heel normaal, maar kunnen ervoor zorgen dat u de pijn minder goed kan dragen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen kijken wij dus niet alleen naar het lichaam, maar ook naar uw stemming en andere factoren die uw pijn erger maken (pijnfactoren). Dit noemen wij het biopsychosociale model.

Pijnvragenlijst voor uw eerste pijnpoli bezoek

Met de pijnvragenlijst brengen wij al deze factoren voor uw behandelend specialist in kaart. Om die reden wordt u gevraagd de vragenlijst vóór uw eerste bezoek aan de pijnpoli in te vullen. Om de tijd zo kort mogelijk te houden tussen het moment van verwijzing en uw eerste polibezoek, vragen wij u om dit via ‘internet’ (ww.pijn.com) te doen. Klik voor het invullen van de lijst op onderstaande blauwe kop met "vragenlijst" en log-in met de code die u van de pijnpoli heeft gekregen. Zodra u de vragenlijst heeft ingevuld zijn de uitkomsten direct bij ons bekend.

Pijnvragenlijst en kwaliteit van zorg (QIPPP vragenlijst) na uw bezoek

Na behandeling zijn we benieuwd of er verbetering is opgetreden omtrent uw pijnklacht. Daarom vragen wij u om ongeveer 6 maanden na behandeling (ook bij medicatie gebruik) nog een keer eenzelfde vragenlijst in te vullen. Wij vergelijken dan de uitkomsten van deze twee pijnvragenlijsten met elkaar. Daarnaast hopen we dat u tevreden bent over uw behandeling en de zorg die u ontvangen heeft. Om hier inzicht in te krijgen, en om onze zorg te kunnen verbeteren vragen wij u om dit aan te geven in de QiPPP vragenlijst. Deze vragenlijst is samengesteld door het Maastricht UMC+ en de vereniging “Samenwerkingsverband pijnpatienten naar een stem’. Met regelmaat bespreken wij deze uitkomsten (hoe u de kwaliteit van pijnzorg ervaart) binnen ons pijnteam.

Pijnvragenlijst en wetenschappelijk onderzoek

Naast dat uw gegevens nodig zijn voor de pijnspecialist voor diagnostiek en behandeling, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek met deze gegevens. Hiervoor kunt u apart toestemming geven wanneer inlogt met uw verkregen inloggegevens. Uw gegevens worden altijd geanonimiseerd, zodat ze niet herleidbaar zijn tot uw patiënten gegevens (patiëntendossier). De gegevens worden voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld onderzoek te doen naar verdere behandelingen voor patiënten met bepaalde pijnklachten.  Wanneer u geen toestemming hiervoor geeft, worden uw gegevens niet opgeslagen. Natuurlijk heeft dit geen enkele consequenties voor uw behandeling binnen de pijnpoli.

Vragenlijst

Met de pijnvragenlijst brengen wij al deze factoren voor uw behandelend specialist in kaart

Ga naar de vragenlijst
Close the survey