Wat is een golfarm?

Een golfarm wordt ook wel epicondylitis medialis genoemd en wordt gekenmerkt door pijn aan de binnenkant van de elleboog door een ontsteking van de aanhechting van de pezen van de buigspieren van de pols en hand. Deze klachten komen veel bij golfers voor.

Oorzaken

De klachten ontstaan door een overbelasting van de pezen van de onderarm die aanhechten aan de binnenste elleboogknobbel. De overbelasting is meestal het gevolg van herhaaldelijk dezelfde beweging maken, dit kunnen zware handelingen zijn zoals lopende bandwerk, sporten of schilderen, maar ook minder zware arbeid als strijken en computeren kunnen voor de klachten zorgen.

Klachten/verschijnselen

Het belangrijkste verschijnsel is de pijn die ontstaat aan de binnenste elleboogknobbel tijdens het gebruik van de elleboog, zoals werken of sporten. De pijn kan uitstralen in de onderarm en daarnaast kan er een bepaalde stijfheid gevoeld worden.

Hoe stelt men de diagnose?

De diagnose wordt gesteld op het klachtenpatroon van de patiënt en het onderzoek van de elleboog. Bij het onderzoek ontstaat er een zeer hevige pijn wanneer er op de binnenste elleboogknobbel wordt geduwd. Daarnaast zijn er een paar speciale testen waarbij de pijn kan worden uitgelokt die herkend wordt als de pijn. Een van deze test is het zelf buigen van de elleboog terwijl die tegelijkertijd door de arts wordt tegengehouden.

Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?

  • Diagnostisch onderzoek naar andere niet-lichamelijke factoren, die van belang zijn voor uw pijnklachten, heeft u al door middel van het invullen van de pijnvragenlijsten gedaan.
  • Bij langdurig aanblijven van de klachten: röntgenfoto's, echografie.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Multidisciplinaire Behandeling

Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt al dan niet tot een lichamelijke behandeling door uw pijnspecialist besloten. Op basis van de uitslagen van de door u ingevulde pijnvragenlijsten kan worden besloten dat er nog aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan en/of dat u naast een lichamelijke behandeling nog een andere behandeling wordt voorgesteld.

Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

Lichamelijke Behandelingen

Medicijnen

Andere Behandelingen

Interventionele pijnbehandeling

 

Sluit de enquête