Ilio-Inguinalis neuralgie

Wat is Ilio-inguinalis neuralgie?

Ilio-inguinalis neuralgie is een pijnlijke aandoening van ilio-inguinaliszenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Oorzaak

Ilio-inguinalis neuralgie kan vele oorzaken hebben, waarbij een beschadiging ten gevolge van buikoperaties, bekkenoperaties, liesbreukoperaties en nieroperaties de bekendste zijn.

Klachten/verschijnselen

De klachten bij een Ilio-inguinalis neuralgie bestaan meestal uit onplezierige pijnlijke gevoelens in de onderbuik en lies uitstralend naar bovenbinnenzijde van het bovenbeen naar de geslachtsdelen. De patiënten klagen over een ernstige brandende en stekende pijn.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose kan worden gesteld op basis van de klachten en door uitsluiting van andere oorzaken. Neurologisch onderzoek moet altijd plaatsvinden.

Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?

  • Diagnostisch onderzoek naar andere niet-lichamelijke factoren, die van belang zijn voor uw pijnklachten, heeft u al door middel van het invullen van de pijnvragenlijsten gedaan.
  • EMG.
  • Een diagnostische proefblokkade van deze zenuw kan de diagnose bevestigen.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Multidisciplinaire Behandeling

Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt al dan niet tot een lichamelijke behandeling door uw pijnspecialist besloten. Op basis van de uitslagen van de door u ingevulde pijnvragenlijsten kan worden besloten dat er nog aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan en/of dat u naast een lichamelijke behandeling nog een andere behandeling wordt voorgesteld.

Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

Lichamelijke Behandelingen

Medicijnen

Neuropathische pijn medicijnen

Interventionele Pijnbehandelingen

Lokaal injectie van de zenuw

PRF-behandeling van de zenuw

 

 

 

 

 

Sluit de enquête