Wat is infra-orbitalis neuralgie?

Infra-orbitalis neuralgie is een pijnlijke aandoening van de infra-orbitalis zenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Oorzaken

De oorzaak kan een ongeval zijn (fractuur van de oogkas), infecties (kaakholte ontsteking), complicatie na een kaakholte operatie, zenuwtumoren en een nog onbekende oorzaak.

Klachten/verschijnselen

De belangrijkste klacht is een meestal eenzijdige pijn van de wang, boventanden en bovenkaak. De pijn kan uitgelokt worden door scheren en heeft een neuropathisch pijnkarakter. De klachten lijken dikwijls op een kaakholte-ontsteking.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose kan worden gesteld op basis van de klachten en door uitsluiting van andere oorzaken Neurologisch onderzoek en Keel Neus en Oor-onderzoek kan soms de oorzaak aantonen.

Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Multidisciplinaire Behandeling

Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt al dan niet tot een lichamelijke behandeling door uw pijnspecialist besloten. Op basis van de uitslagen van de door u ingevulde pijnvragenlijsten kan worden besloten dat er nog aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan en/of dat u naast een lichamelijke behandeling nog een andere behandeling wordt voorgesteld.

Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

Lichamelijke Behandelingen

Medicijnen

Interventionele Pijnbehandelingen

 

 

 

 

 

Sluit de enquête