Wat is Mentalis Neuralgie?

Mentalis zenuw neuralgie is een pijnlijke aandoening van de Mentalis zenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Oorzaken

De oorzaak van een Mentalis Neuralgie kan velerlei zijn. De meest voorkomende oorzaak is een complicatie van een tandheelkundige behandeling. Wanneer dit niet het geval is kan deze aandoening een eerste teken zijn van een (systeem)maligniteit.

Klachten/verschijnselen

De patiënten klagen over een doof gevoel van de wang en de onderlip gecombineerd met een neuropathische pijn.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Allereerst moet een neurologisch onderzoek van de wang en de lippen gedaan worden.
Een goed en zorgvuldig onderzoek van de mond en onderzoek door de tandarts is altijd noodzakelijk. Indien noodzakelijk, wanneer het niet na een behandeling door de tandarts is ontstaan, moeten andere oorzaken worden uitgesloten.

Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?

  • Diagnostisch onderzoek naar andere niet-lichamelijke factoren, die van belang zijn voor uw pijnklachten, heeft u al door middel van het invullen van de pijnvragenlijsten gedaan.
  • Bij verdenking van andere oorzaken doorverwijzing naar een internist.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Multidisciplinaire Behandeling

Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt al dan niet tot een lichamelijke behandeling door uw pijnspecialist besloten. Op basis van de uitslagen van de door u ingevulde pijnvragenlijsten kan worden besloten dat er nog aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan en/of dat u naast een lichamelijke behandeling nog een andere behandeling wordt voorgesteld.

Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

Lichamelijke Behandelingen

Medicijnen

Interventionele Pijnbehandelingen

 

 

 

 

 

Sluit de enquête