Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Aangezicht / Hoofd / Nek

Procedure Cervicaal Interlaminair Epiduraal Injectie

Cervicale epidurale infiltraties worden bij voorkeur uitgevoerd met de patiënt in zittende houding.

De cervicale wervelkolom wordt voorover gebogen. De huid wordt ontsmet. Voor de positie C5-C6 of C6-C7 plaatst de anesthesist de midden- en wijsvinger aan weers zijden van de spinale processen. De midlijn van de geselecteerde tussenwervelruimte wordt geïdentificeerd door palpatie van de spinale processen boven en onder de tussenwervelruimte. De huid, subcutane weefsels en supraspineuze ligamenten worden verdoofd met behulp van injectie van kleine hoeveelheden lokaal anestheticum. Er wordt een 18 G Tuohy naald ingebracht in de midlijn met de bevel craniaal. Na ongeveer 1,5 cm wordt het intraspineus ligament bereikt.

De procedure wordt verder gezet met de techniek van de hangende druppel. Wanneer de naald correct geplaatst is wordt een spuit met de in te brengen oplossing verbonden. (Figuur 1) Een voorzichtige aspiratie wordt uitgevoerd om cerebrospinaal vocht of bloed te identificeren.

 

 

Figuur 1. Interlaminaire epidurale corticosteroïdtoediening C6/C7, laterale opname.

Een kleine hoeveelheid contrastvloeistof kan ingespoten worden om onder röntgendoorlichting de correcte eindpositie van de naald te controleren. (Figuur 2)

Figuur 2. Interlaminaire epidurale corticosteroïdtoediening C6-C7, laterale opname C6-C7;
met contrastvloeistof.

 

 

 

 

 

Sluit de enquête