Tarsaaltunnel syndroom

Wat is Tarsaal Tunnel Syndroom?

Tarsaal Tunnel Syndroom  is een pijnlijke aandoening van de tibialiszenuw in de tarsale tunnel die onder de enkel aan de binnenzijde van de voet zit. Deze kan door druk of beschadiging niet goed werken en tot pijn leiden.

Oorzaak

De oorzaak is een druk op de tibialiszenuw in de tunnel tussen een bindweefselplaat en de achillespees. De bekendste oorzaak is een verzwikte enkel. Daarnaast kunnen schildklierziekten, jicht en suikerziekte ook de oorzaak zijn. Plotseling ontstaan van het Tarsaal Tunnel Syndroom wordt wel gezien bij marathonlopers en wordt ook wel de "joggersvoet" genoemd.

Klachten/verschijnselen

De klachten bij een Tarsaal Tunnel Syndroom bestaan uit een brandende pijn en veranderd gevoel aan de onderzijde van de voorvoet, in tenen en in de hiel. De klachten worden uitgelokt door lopen.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose kan worden gesteld op basis van de klachten en door uitsluiting van andere oorzaken. Neurologisch onderzoek moet altijd plaatsvinden.

Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?

  • Diagnostisch onderzoek naar andere niet-lichamelijke factoren, die van belang zijn voor uw pijnklachten, heeft u al door middel van het invullen van de pijnvragenlijsten gedaan.
  • EMG.
  • Een diagnostische proefblokkade van deze zenuw kan de diagnose bevestigen.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Multidisciplinaire Behandeling

Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt al dan niet tot een lichamelijke behandeling door uw pijnspecialist besloten. Op basis van de uitslagen van de door u ingevulde pijnvragenlijsten kan worden besloten dat er nog aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan en/of dat u naast een lichamelijke behandeling nog een andere behandeling wordt voorgesteld.

Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

Lichamelijke Behandelingen

Medicijnen

Interventionele Pijnbehandelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

Sluit de enquête